Om

Hva er Green Food Fest?

I 2017 holdt vi vår første plantebaserte mat, helse og miljø festival på Jessheim og vi forbereder oss nå for den andre. Det blir en helg full av flotte stands og fantastiske utstiller, inspirerende kurs og foredrag, aktiviteter, konkurranser og underholdning. 

Her får du høre, se, føle, smake, lukte, lese, skrive, være kreative, diskutere og oppdage den fantastiske måten å leve på der det å kose seg, ikke må gjøres på andres bekostning.

Du kan ikke ha unngått å ha sett eller hørt om hvordan planeten vår blir tømt for ressurser fortere enn den klarer å bygge seg selv opp igjen. Menneskehetens hverdagslige, ubevisste og overdimensjonerte forbruk er den største årsaken til denne ødeleggelsen.

 

Hver og en av oss kan gjøre noe med en eneste gang for å stoppe utnyttelse og ødeleggelse av planeten, menneskeheten og uskyldige dyr, og gjenopprette vår egen helse, nestekjærligheten og miljøet.

Ved å velge bort animalske produkter bidrar vi til å minimere ødeleggelsene av jordas ressurser, flere dyrearter vil overleve, landområder i underpriviligerte land kan brukes til selvberging istedenfor produksjon av dyrefôr, som igjen hindrer sult og fattigdom.

Høres ut som en vinn-vinn situasjon ikke sant?

Bli med oss å redde verden, med dine matvalg!

Det høre kanskje litt vel hårete ut? Du har kanskje blitt fortalt at dine valg ikke utgjør en forskjell i det store og det hele? At dine valg ikke er nok til å få slutt på denne negative spiralen? Vel, det er ikke sant. Dine valg gjør en stor forskjell! Ringvirkninger av en eneste persons valg kan være enorme.

Hvorfor betyr dine valg noe?

Fordi du er en rollemodell for noen. Enten dine egne barn, din familie, dine medlemmer, dine kollegaer, partnere, fans, velgere, studenter, lag og venner. Hvis du velger en livsstil som er bevisst, tar etiske valg for ditt eget velvære og for andres. Hvis du velger å leve et liv hvor du påfører minst mulig smerte, og velger bort vold – så vil dine valg inspirere og påvirke andre.

Hva ønsker vi å oppnå med å arrangere Green Food Fest?

  • Ta livet av gamle myter om veganisme og en plantebasert livsstil og erstatte det med fakta.
  • Inspirere, lære, motivere og styrke mennesker i alle aldre, med alle bakgrunner, muligheter og økonomiske situasjoner til å velge vekk en livsstil basert på dyreprodukter og gå mot en vegansk eller plantebasert livsstil.
  • Vise frem produkter og tjenester som støtter en sunn vegansk / plantebasert livsstil
  • Være en informativ, åpen, morsom, kreativ, skape-sammen, interaktiv, kulturell, lav terskel festival for alle med sine ulike standpunkter og startsteder.

 

Hvem står bak Green food fest?

Festival konseptet er skapt av Elin og Andre Gundersen fra Jessheim i Akershus. Grunnleggerne av Norske sentre for dyrevelferd – NSFD. Festivalen er tenkt å være et årlig arrangement i regi av organisasjonen for å øke kunnskapen og bevisstheten til allmennheten om veganisme og en plantebasert livsstil, miljøgevinster, samt fremme respekt og kjærlighet for dyr.

 

Organisasjonen har som formål å jobbe med to målsetninger:

  1. Lage kreativt materiell basert på vitenskapelig fundamentert informasjon som bøker, brosjyrer, kursmateriell, magasiner, taler, arrangementer, promotering av en vegansk/plantebasert livsstil for alle aldersgrupper, bakgrunner, muligheter og økonomiske situasjon i Norge.
  2. Promotere og samle inn midler, ressurser og informasjon til å støtte og starte dyrepensjonater i Norge.

 

En festival for alle – uansett!

Festivalen er en non profit festival, det vil si at festivalen har gratis inngang for alle og har som målsetning å spre informasjon og øke bevisstheten til deltakerne. Alle pengene som likevel samles inn via donasjoner, auksjoner o.l. vil gå til neste års festival, samt arbeidet i Norske sentre for dyrevelferd.

Hvorfor gratis?

Fordi vi ønsker at å endre livsstil skal være en invitasjon en kjempestor fest som alle kan være en del av, uavhengig av hvem du er eller hva du tjener.  Vi mener at tilgang på oppdatert kunnskap skal være gratis for alle. Dessverre er det ikke alltid oppdatert fakta om helse, miljø og dyrevelferd som gjenspeiler seg i mediene, på nyhetene, i nyhetsmagasiner, eller i alle fagmiljøer. Derfor har vi valgt å ta saken i egne hender. Hente inn ekspertisen og dele den med dere!

Her kan alle som er lidenskapelig opptatt av enten helse, miljø eller dyrevelferd – eller alle delene – kan komme sammen, bli kjent med likesinnede og vise frem sine produkter, sine tjenester eller dele sin kunnskap.

Vårt håp for 2018 er at alle deltakere går hjem med ny selvtillit, ny kunnskap og de riktige verktøyene for å komme i gang med en vegansk eller plantebasert livsstil. Uavhengig av om det er snakk om ett måltid i uken eller hvert eneste måltid.

 

Praktisk informasjon

Festivalen vil bli i umiddelbar nærhet til Jessheim sentrum, i Akershus. Gåavstand fra Jessheim tog og busstasjon. Festivalen avholdes 16 + 17 juni 2018.

10:00-18:00 Lørdag og 10:00-18:00 Søndag pluss opplegg med underholdning på kveldstid.

 

Kontaktinformasjon:

For spørsmål kontakt oss på post@greenfoodfest.no

Følg greenfoodfest på Facebook https://www.facebook.com/greenfoodfest/

Følg greenfoodfest på Instagram https://www.instagram.com/greenfoodfest

For mer informasjon om NSFD – Norske sentre for dyrevelferd se:

 

For mer informasjon om vår organisasjon kontakt oss på post@nsfd.no

For mer informasjon om vår organisasjon se www.nsfd.no

Følg norske sentre for dyrevelferd på Facebook https://www.facebook.com/DYREVELFERD

Følg norske sentre for dyrevelferd på Instagram https://www.instagram.com/norskesentrefordyrevelferd/